Bábovka je česká klasika, kterou však lze obměňovat na spoustu způsobů.
Potřebujete:
✿ 150 g polohrubé mouky
✿ 150 g hladké mouky
✿ 1 citron
✿ 3 vejce
✿ 120 ml oleje
✿ 80 g cukru
✿ 80 g čekankového sirupu
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 50 ml mléka
✿ 1 kypřicí prášek
✿ hrst sedmikrásek
✿ máslo a hrubou mouku na formu
Poleva:
✿ 50 g cukru moučka
✿ 1 lžíci vody
✿ šťávu z citronu
1. V míse vyšlehejte vejce s oběma cukry a sirupem a postupně zašlehejte olej. V menší míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a nastrouhanou citronovou kůrou. Obě směsi spojte, přilijte mléko a citronovou šťávu.
2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C cca 45 minut. Bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout.
3. V misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou a postupně přidejte citronovou šťávu, až vznikne poleva, s níž přelijete bábovku a ozdobíte sedmikráskami.
Wow, tohle zvučí jako úžasná variace klasické bábovky! Citronová příchuť určitě osvěží, a ty sedmikrásky jsou moc hezký detail. Určitě zkusím.
Jéé, to vypadá na zajímavý recept, musím vyzkoušet. Citron a sedmikrásky sou super nápad, nikdy by mě to nenapadlo dát do bábovky. Díky za tip!