Efektní tmavočervený moučník pocházející z jihu USA.
Ingredience:
● 375 g hladké mouky
● 30 g holandského kakaa
● 180 g změklého másla
● 265 krupicového cukru
● sůl
● 3 vejce
● vanilkový extrakt (semínka z ½ lusku)
● 350 ml podmáslí
● červené gelové barvivo v tubičce
● 1 lžíce bílého vinného octa
● 2 lžičky jedlé sody
● olej a strouhanka na vymazání formy
Postup:
Troubu předehřejte na 170 0C. V míse vyšlehejte máslo s cukrem, vanilku a všechna vejce. Ideální je pracovat s robotem. Postupně přisypte mouku smíchanou s kakaem a necelou lžičkou soli.
Do druhé nádoby vlijte podmáslí a zamíchejte do něj 1 lžíci gelové červené barvy. Vše důkladně promíchejte, aby se barva pěkně propojila. Pak přidávejte barevnou směs k těstu, opět dbejte na to, aby se vše stejnoměrně obarvilo.
Nakonec smíchejte ocet s jedlou sodou a přidejte je také do těsta. Výsledný vzhled je vyloženě sametový (velvet = samet). Formu vymažte olejem a vysypte strouhankou. Doba pečení bude přibližně 45 minut.
Než bábovku vyklopíte, nechte ji asi 15 minut zchladnout. Studenou bábovku můžete polít krémovou glazurou, kterou umícháte ze 110 g sýru Philadelphia, 220 g moučkového cukru a cca 3 lžic mléka. Nechte bábovku pár hodin uležet a glazuru ztuhnout .
Příprava: 2 hod
Cena za 1 ks: 10 Kč
Teda, to vypadá na fakt složitej recept. Ale barva je super! Musim zkusit, i když vaření není moje parketa. 😀