Jsou desítky receptů na její přípravu. Vylepšete svůj recept šťavnatým ovocem podle chuti.
Ingredience: na 1 bábovku
● 300 g hladké mouky
● 150 g moučkového cukru
● 1 vanilkový cukr
● 4 vejce
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 1 prášek do pečiva
● 250 ml smetany na šlehání
● máslo na vymazání
● mouka na vysypání formy
● hrst jahod
Postup:
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte oba druhy cukrů a ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte mouku s práškem do pečiva a kůru. Přilejte do těsta smetanu a ušlehejte hladké těsto. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Na vysypání formy lze použít i kokos. Přilejte těsto, přidejte navrch celé jahody a bábovku vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte asi 50 min.
Ke konci pečení můžete zapíchnout do těsta špejli. Pokud ji vytáhnete suchou, bábovka je hotová. Pokud na ní ulpívá těsto, nechte ji ještě chvilku péct. Před podáváním ji přelijte rozmixovanými jahodami s moučkovým cukrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 90 Kč