Suroviny na 1 dávku:
250 g vepřové plece
250 g mletého předního telecího masa
205 g uzeného masa
7 rohlíků
50 g másla
smetana 33%
7 vejce
1 hrst mladých sekaných kopřiv
1 hrst mladého nasekaného špenátu
1 hrst nasekané petrželky
250 ml hovězího vývaru
100 ml vývaru z uzeného
sůl a mletý pepř
strouhanka
máslo na formu
Postup:
Plec a mleté telecí maso uvařte a nechte vychladnout. Poté obě masa spolu s uzeným a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte.
Přidejte kopřivy, špenát, petrželku, přilijte oba druhy vývaru, dochuťte solí a pepřem.Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vymažte a vysypejte. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte jej do směsi. Tu rovnoměrně rozprostřete v pekáči a pečte dozlatova, asi 50 minut.