Chystá se k vám neohlášená návštěva a chcete jí nabídnout něco ke kafi? Tuto skvělou bublaninu budete mít hotovou raz dva.
Suroviny – 4 vejce – 160 g polohrubé mouky – 140 g krupicového cukru – 100 ml mléka – 100 ml slunečnicového oleje – 1 balení vanilkového cukru – 1 balení prášku do pečiva – špetka soli – tuk a mouka na plech – 300 g třešní
Postup
1. V míse dobře ušlehejte cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidejte prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Šlehejte přibližně 2 minuty.
2. Do vzniklého řidšího těsta přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte.
3. Těsto nalijte do vymaštěného a vysypaného plechu a navrch položte omyté a osušené ovoce, které obalíte v hladké mouce, aby při pečení nekleslo ke dnu.
4. Dejte péct do trouby vyhřáté na 160 ºC na zhruba 35 minut.