Bramboračka je vydatná polévka, která zahřeje na duši a je naprosto snadná na přípravu.
Ingredience:
500 g brambor
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 l vývaru
sůl
pepř
2 lžíce sušených hub,
1 lžíce másla
dvě lžíce mouky
2 stroužky česneku
majoránka
Postup:
Na másle osmahněte cibuli, přidejte nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vývarem. Vařte zhruba 15 min a poté přidejte propláchnuté sušené houby.
Vařte dalších asi 20 min a dochuťte solí, dvěma stroužky česneku a pepřem. Na závěr přidejte v dlaních promnutou sušenou majoránku.
Doba přípravy:c40 min
Cena: 70 Kč
To zní úplně parádně, miluju takové jednoduché recepty. Něco podobnýho vařila i moje babička.
Výborný recept na bramboračku, já vždycky přidávám ještě trochu čerstvé majoránky. Doporučuji!
Bramboračka vypadá fakt skvěle! Na víkendy se mi hodí rychlý recept a navíc se zahřeji. Už se těším, až to vyzkouším.