Skvělé těsto na beránka podle prověřeného receptu.
Ingredience:
5 vajec
200 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
20 g másla
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Postup:
Vejce a cukr dejte do větší mísy a ručně nebo elektrickou metlou je vyšlehejte do husté, světlé pěny. Přimíchejte prosátou mouku a rozpuštěné máslo, které nesmí být teplé, ale musí mít přibližně stejnou teplotu jako těsto.
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na beránka vymažte máslem, věnujte se opravdu každému záhybu a zákoutí a vysypejte ji strouhankou. Nadbytečnou strouhanku odsypte a připravené těsto nalijte do připravené formy.
Beránka přiklopte druhou polovinou formy. Dejte ho do trouby a pečte 30 min na 180 °C, pak teplotu zmírněte a ještě 20 min dopékejte při 160 °C. Hotového beránka vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Příprava: 60 min
Cena za 1 beránka: 120 Kč
Hmm, to vypadá fakt dobrý! Moje babička dělala něco podobnýho, ale tohle je určitě jednodušší. Kupujo vajíčka a hned dneska se do toho pustim. Když tak si o tom pak můžeme i přečíst nějaký knížku, co? 😀
Tento recept vypadá naprosto skvěle. Nikdy jsem nezkoušela beránka péct podle starých receptů, ale teď si říkám, že bych to měla změnit. Hodně se zajimam o módu ve vaření, takže určo vyzkoušim! Díky za sdílení 🙂