Skutečnou delikatesu, i když bez masa, představuje exotický avokádový tatarák s kaviárem z lososa. Budete se olizovat!
Suroviny:
2 zralá avokáda
3 sušená rajčata
1 lžíce kaparů
1 lžička oleje ze sušených rajčat
1 malá červená cibule
šťáva z půlky citronu
sůl
čerstvě namletý pepř
kaviár z lososa
Postup:
Avokádo rozpulte, zbavte pecky a dužinu rozmačkejte vidličkou. Smíchejte ho s nakrájenou cibulí, kapary, sušenými rajčátky a olejem. Přidejte citronovou šťávu. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Avokádovým tatarákem naplňte avokádovou slupku. Navrch přidejte po lžičce kaviáru. Tatarák nejlépe chutná s opečeným toastovým chlebem anebo slanými krekry. Použijte klidně i topinku, pokud máte chuť.
Náš tip
Avokádový tatarák je možné ochutit trochou parmazánu.