Jižní Austrálie patří mezi státy, v nichž se potkávají nejrůznější národy. Po boku obyvatel pocházejících z Řecka, Francie či států bývalé Jugoslávie lze narazit i na místní s původně italskými kořeny. Právě ty se promítají v místní kuchyni.
Potěší třeba Torti s krevetami, dýní, červenou řepou a česnekovo-petrželovým máslem.
Ingredience (4 porce)
400 g těstovin Adriana Torti
100 g másla pokojové teploty
1 stroužek česneku nakrájeného na malé kostky
svazek hladkolisté petrželky nakrájené nadrobno
50 ml olivového oleje
1 dýně hokaido oloupaná a nakrájená na malé kostky
400 g pečené řepy nakrájené na malé kostky
500 g krevet
sůl a pepř dle chuti
Postup
Smíchejte máslo s česnekem a petrželkou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, dýni a orestujte při mírné teplotě doměkka.
Zvyšte teplotu, přidejte červenou řepu, krevety, ochuťte solí a pepřem a orestujte. Přidejte česnekovo-petrželové máslo, uvařené těstoviny a promíchejte. Naservírujte na talíř a ozdobte lístky petrželky.