Zasytí a jsou v něm obsažené všechny chutě té pravé Asie.
Ingredience:
300 g hovězí roštěné či svíčkové
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička rybí omáčky
šťáva z ½ limetky
1 stroužek česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžíce oleje
½ ledového salátu
1 menší červená cibule
1 chilli paprička
1 mrkev
hrst čerstvého koriandru
hrst kešu ořechů
10 cherry rajčátek
Na zálivku:
šťáva z 1 limetky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 lžíce sezamového oleje
Postup:
Hovězí maso nakrájejte na plátky či nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a maso do marinády naložte alespoň na 15–30 minut.
V misce promíchejte ingredience na zálivku.
Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Poté ho nechte chvíli odpočinout.
Ve velké míse smíchejte ledový salát, rajčátka, červenou cibuli, mrkev, chilli papričku a koriandr. Přidejte zálivku.
Salát rozdělte na talíře, navrch naskládejte plátky opečeného masa a posypejte kešu ořechy.
Vždycky mě fascinovaly chutě Asie a tento salát je perfektním mixem ingrediencí. Hlavně ta kombinace koriandru a chili papriček mě nadchla!
Jakože wow! Tenhle salátek mě fakt zaujal, ačkoliv cestuju hlavně do jiných končin. Asi si to vyzkouším, kyselý je dobrý!
Recept vypadá výborně a zálivka z limetkové šťávy a sezamového oleje mě láká. Miluju technologii přípravy marinování masa, je to klíč k úžasné chuti!
Tento asijský salátek vypadá opravdu osvěžující! Kombinace hovězího masa a zázvoru musí být skvělá. Už se těším, až to vyzkouším doma.