Základem salátu není jen cibule, ale i kvalitní hovězí maso, nejlépe panenská svíčková.
Ingredience:
120–130 g hovězí svíčkové
½ červené cibule
¼ salátové okurky (na plátky)
1 hrst baby špenátu
pár kuliček červeného vína
sůl, pepř, olej
Na zálivku:
1 lžíce sójové omáčky
½ lžíce sezamového oleje
½ lžičky medu
½ lžíce limetové šťávy
2 stroužky česneku
kousek strouhaného zázvoru
chilli paprička
Postup:
Maso osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty z každé strany. Nechte chvíli odpočinout a nakrájejte na tenké plátky.
Zeleninu a hrozno promíchejte.
Smíchejte ingredience na zálivku a promíchejte se zeleninou.
Salát podávejte ozdobený nakrájenou chilli papričkou.
Na salatech mám rádá různé chutě a tohle vypadá jako skvělá možnost. Jediná škoda, že neumím správně nakrájet tak tenké plátky svíčkové.
Wow, tenhle asijský salát vypadá fakt chutně! Určitě ho přidám do svého seznamu rychlých a zajímavých receptů na cesty.
Tohle vypadá jako zajímavý recept na pikantní salát. Jako nadšená kuchařka určitě zkusím kombinaci masa a zeleniny s tímto speciálním dresinkem.