Je příjemně pikantní a voní po čerstvých bylinkách.
Suroviny:
800 g kuřecího skeletu
150 g širokých rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvé petržele
1 velká mrkev
1 ředkev
1 velká cibule
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Napusťte si velký kastrol vlažnou vodou a dejte do ní kuřecí skelet.
Vařte přibližně 30 minut na mírném plameni.
Mezitím si nakrájejte zeleninu. Mrkev a ředkev nakrájejte na kostičky, cibuli klidně na větší kusy.
Po 30 minutách vaření do vývaru přihoďte veškerou zeleninu a vařte dalších 20 minut. Opět na mírném plameni.
Nudle si spařte horkou vodou a nechte odstát.
Polévku ochuťte nasekanými bylinkami, solí, pepřem a citronovou šťávou. Servírujte s rýžovými nudlemi.
no tak to vypadá super, miluju asijskou kuchyni.. určo vyzkouším tento recept, díky moc 🙂
Já dělám podobnou polévku, ale s kurčetem, ne s kuřecí skelet. Zní to dobře, zkusím příště podle vašeho receptu, možná to bude lepší. Díky za tip!