Polévku si dopřejte zejména při nachlazení.
Ingredience:
200 g udon nudlí
300 g hovězího masa (ideálně svíčková či roštěná)
svazek pak choi
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (1 cm)
1 litr hovězího vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička cukru
čerstvé jarní cibulky
Postup:
V hrnci přiveďte hovězí vývar k varu. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a cukr. Nechte jemně povařit na mírném ohni.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm tenké plátky hovězího masa. Vyjměte je z pánve a dejte stranou.
V téže pánvi orestujte nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidejte nakrájené pak choi a krátce orestujte.
Mezitím uvařte udon nudle podle návodu na obalu (obvykle stačí je vařit 5–7 minut ve vroucí vodě). Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou.
Do hotového vývaru s omáčkami přidejte orestovanou cibuli, česnek, zázvor a pak choi. Přidejte uvařené udon nudle a krátce prohřejte. Polévku ochutnejte a případně dochuťte podle potřeby solí nebo sójovou omáčkou.
Polévku nalijte do misek a přidejte plátky hovězího masa.
Zní to úplně skvěle! Asi zkusím vyfotit, jak se mi to povede. A ještě to pomůže při nachlazení, bezva!
Wow, to tričko za mě super nápad, hovězí s udon nudlemi a zázvorem si musím udělat! Doufám, že to pomůže, když budu nachlazená!
Tak tohle vypadá moc zajímavě! Hlavně to pak choi, to už jsem dlouho chtěla vyzkoušet v kuchyni. A polívka při nachlazení? Skvělý tip!
Skvělý recept! Udon nudle a zázvor v polévce po sportovním výkonu na zahřátí zní jako parádní nápad. Určitě to někdy zkusím, zrovna teď jsem nachlazená.
Tuhle polévku určitě vyzkouším! Udon nudle mám moc ráda a kombinace s hovězím masem a zázvorem vypadá dokonale. Doufám, že to pomůže při nachlazení.