Do pánve můžete přidat nakonec nakládané bambusové výhonky nebo uvařené zelené fazolky. Podávejte s rýží nebo kuskusem.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g krůtího masa
● 1 cibule
● 1 lžíce škrobu
● 6 lžic sójové omáčky
● pepř
● 1 červená paprika
● 1 žlutá paprika
● olivový olej
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky. Dejte ho do misky, přidejte sójovou omáčku a škrob. Důkladně promíchejte a nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte cibuli najemno. Papriky překrojte a zbavte je jádřinců. Potom je nakrájejte na tenké proužky.
V pánvi rozehřejte olej. Opečte krátce cibuli. Přidejte naložené maso a chvilku opékejte. Vmíchejte papriky a ještě pečte přibližně 10 minut. Podle chuti směs opepřete. Solit nemusíte, sójová omáčka je totiž dostatečně slaná.
Příprava: 45 min
Cena: 140 Kč
Fotografování jídla sice není moje parketa, ale tenhle recept určitě zkusím. Ta kombinace s bambusovými výhonky zní skvěle!
Vypadá to jako ideální recept pro rychlou večeři. Krůtí maso mám v mrazáku vždycky, takže půjdu na to přímo dnes večer.
Velmi inspirativní recept! Myslím, že nakládané bambusové výhonky dokonale doplní chuť. Ráda bych tento recept zkombinovala s příloha ve formě rýže.
Miluju jídla, která se daji uvařit v jedné pánvi. Krůtí maso je vždy dobrý volba. Doufám, že se mi to podaří jako na obrázku.
Tohle vypadá fakt jednoduše a rychle! Jsem zvědavá, jak se bude chuť lišit, když nahradím krůtí maso třeba tofu.
Super recept, krůtí maso mám ráda a připravit ho takto s asijským nádechem vypadá zajímavě. Zkusím do toho přidat ještě chilli papričky pro pikantní chuť!