Suroviny:
steak z vysokého roštěnce
lžička olivového oleje
sůl
čerstvý pepř
Na omáčku:
2 hrsti hladkolisté petržele
1 hrst čerstvého oregana
1 hrst čerstvého koriandru
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte omáčku. Všechny bylinky nadrobno nasekejte. Můžete použít hmoždíř nebo mixér. Přidejte prolisovaný česnek a chilli papričku nakrájenou najemno. Osolte, opepřete, zalijte citronou šťávou a olivovým olejem a dobře promíchejte.
Steak vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou. Osušte ho papírovou utěrkou, potřete olejem a opepřete. Před opékáním ho nesolte, pustil by šťávu a maso by si nezachovalo svou šťavnatost.
Maso vkládejte do dostatečně vyhřáté suché pánve a opékejte zhruba 2–3 minuty z každé strany, podle výšky masa.
Po osmažení ho zabalte ještě na 10 minut do alobalu a nechte odpočinout.
Před podáváním maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a polijte připravenou omáčkou. Jako příloha se výborně hodí pečené brambory nebo domácí hranolky.