Vneste domů trochu Itálie a připravte si tradiční italskou dobrotu.
Na těsto:
400 g hladké mouky
60 g másla
60 g krupicového cukru
3 vejce
60 ml mléka
1 lžička drceného anýzu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
Na polevu:
100 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
barevné posypky
Postup:
Smíchejte si všechny suché ingredience na těsto, promíchejte a přilijte mléko, vmíchejte máslo a vejce.
Nakonec přidejte vanilkový extrakt. Těsto zpracujte rukama a vytvořte z něj malé bochánky. Ty rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C 10 až 12 minut.
Mezitím z moučkového cukru, vody a citronové šťávy vytvořte dokonalou polevu. Vychladlé bochánky namočte do polevy a posypejte barevným sypáním. Dávejte dobrý pozor, ať se nerozpadnou.