Lahodnou chutí tohoto voňavého džemu budete mile překvapeni. Může mít různé barvy podle zabarvení použitých odrůd plodů.
Potřebujete:
✿ 500 g angreštu
✿ 150 g cukru krupice
✿ špetku skořice
✿ špetku hřebíčku
✿ 1 hvězdičku nebo špetku badyánu
✿ 1,5 lžičky citrusového pektinu
✿ ½ lžičky kyseliny citronové
1. Zralý angrešt zbavte stopek, omyjte a vsypejte ho do hrnce. Bobule nahrubo rozmixujte a spolu s kořením je za stálého míchání několik minut povařte.Pak přidejte pektin promíchaný se lžící cukru. Vařte 5 minut, během toho sbírejte pěnu.
2. Vmíchejte zbylý cukr a povařte, až se rozpustí. Přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a vyzkoušejte konzistenci na malém talířku.
3. Horký džem rozdělte do vyvyřených sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Pro delší trvanlivost je můžete ještě pár minut zavařit v hrnci s horkou vodou.