Lahodnou chutí téhle zavařeniny budete mile překvapeni. Obměňovat ji můžete i dalším bobulovým ovocem.
Potřebujete:
✿ 1 kg angreštu, červeného nebo zeleného
✿ 350 g cukru krupice
✿ 1 lžičku kyseliny citronové
✿ 250 g malin, jahod nebo rybízu
1. Zralý angrešt zbavte okvětí a stopek a vsypejte ho do hrnce. Přidejte rozmačkané maliny, jahody nebo rybíz (může být červený i černý), podlijte trochou vody a na plotně rozvařte.
2. Potom směs prolisujte sítem a znovu dejte svařit do husté směsi. Poté teprve vmíchejte cukr a kyselinu citronovou a vše společně opět pár minut svařte.
3. Jestli už je konzistence správná, poznáte, když kapku směsi kápnete na talířek a kapka zůstane kulatá a po chvíli tuhne. Ještě horkou zavařeninu naplňte do čistých, nahřátých sklenic a až vychladne, uzavřete je víčky.
Dobrý návod, možná bych zkusila přidat i trochu vanilky nebo skořice pro zajímavější chuť. Ale to bych asi musela víc experimentovat. Už se těším, až to bude vypadat ve skleničkách! 😍
Já tohle letos rozhodně zkusím! Angrešt jsem sice jedla jen párkrát, ale v kombinaci s malinami to zní skvěle. Doufám, že to nebude moc složitý na přípravu!
Je paráda, že i angrešt můžete kombinovat s jiným ovocem! Ráda bych zkusila variantu s červeným rybízem. A díky za tip s talířkem, to mi vždy pomůže u angreštovýho jamu! 😄
Angreštová zavařenina sice není úplně běžná, ale věřím, že její chuť stojí za vyzkoušení. Kombinace s malinami nebo jahodami by mohla být zajímavá, obzvláště po přidání kyselejšího rybízu.
Super tip na zavařeninu! Zkusila jsem ji jednou s jahodama a rodina byla nadšená. Musím ale přiznat, že jsem zapomněla přidat kyselinu citronovou, ale i tak byla vynikající! 😅
Jo, angreštová zavařenina, to zní fakt zajímavě! Jsem zvědavá, jak to bude chutnat s těma malinami nebo jahodami. Asi zkusím i kombinaci s rybízem! 🍓