V Británii je velmi oblíbený.
Ingredience:
200 g rozinek
100 g kandované pomerančové kůry
100 g cukru
100 g hladké mouky
100 g strouhaného chleba
100 g másla
4 vejce
150 ml mléka
1 lžička skořice
1 lžička prášku do pečiva
100 ml brandy
Postup:
Rozinky namočte na 12 hodin do brandy. V míse smíchejte mouku, strouhanku, prášek do pečiva a skořici.
Do směsi přidejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko.
Do těsta přimíchejte rozinky a kandovanou pomerančovou kůru.
Směs nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
Zakryjte formu fólií. Vařte pudink v páře v hrnci s vroucí vodou. Voda by měla sahat do poloviny výšky formy. Vaření trvá přibližně 6 hodin.
Po uvaření pudink nechte vychladnout, poté ho vyjměte z formy.
To vypadá jako fakt pecka vánoční dezert! Určitě se do toho pustím, až budu mít volno mezi tréninky.
Anglický vánoční pudink musím někdy vyzkoušet! Přijde mi zajímavé, jak dlouho se vaří v páře. Také mě překvapilo, kolik rozinek a brandy tam je!