Suroviny:
1 celý čerstvý ananas
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce medu
špejle nebo jehly
Postup:
Do vody namočíme bambusové špejle a dáme je stranou. Ananas nakrájíme na kolečka o síle 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. Z každé odkrojíme tvrdý střed. Vzniknou dílky ananasu vhodné ke grilování.
Na dvě špejle souběžně (nebudou se protáčet při obracení na grilu) napícháme 2–4 dílky ananasu asi 1 cm od sebe.
Napíchnuté porce ananasu potřeme směsí smíchaného rozpuštěného másla s medem a posypeme směsí třtinového cukru a skořice. Vkládáme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru s medem. Po opečení špíz podélným řezem mezi špejlemi rozdělíme na dvě porce.