Korpus:
250 g hladké mouky
125 g másla
1 žloutek
Náplň:
400 g nakrájené dýně
150 ml vody
80 g cukru
2 lžíce rumu
troška nastrouhané citronové kůry
troška mletého zázvoru a skořice
4 žloutky
140 ml šlehačky
Postup:
Nejprve si připravte korpus z lineckého těsta – mouku smíchejte s nakrájeným máslem a žloutkem. Těsto pořádně propracujte, rozválejte a dejte do formy na koláč. Formu dejte na 20 minut do lednice.

Do trouby vyhřáté na 180 °C vložte formu s těstem a pečte asi 8 minut. Nakrájenou dýni uvařte ve vodě doměkka. Nechte vychladnout a důkladně rozmixujte na pyré.
Pyré smíchejte s cukrem, rumem, nastrouhanou kůrou, mletým zázvorem a skořicí. V druhé misce společně se šlehačkou vyšlehejte žloutky a směs přidejte k dýňovému pyré.
Pokud by tato směs byla příliš řídká, přimíchejte k ní lžičku kukuřičného škrobu. Směs rovnoměrně nalijte na vychladlý korpus a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 až 45 minut. Ozdobte šlehačkou a můžete podávat.
Dýňový koláč (Pumpkin pie) patří k americkému podzimu stejně nerozlučně jako Halloween. Je neobyčejně lahodný, takže ho určitě zkuste. Místo šlehačky ho můžete také ozdobit vlašskými nebo pekanovými ořechy.