Suroviny:
1 římský salát
2 kuřecí prsa
8 plátků anglické slaniny
4 vejce
6 rajčat
1 avokádo
100 g nivy
pažitka
Na zálivku:
3 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
pepř
Postup:
Začněte přípravou zálivky. Šalotku nakrájejte nadrobno a zakápněte ji octem, osolte a opepřete. Pak přidejte hořčici a olivový olej a vše prošlehejte vidličkou. Vejce uvařte natvrdo a poté ho ochlaďte, oloupejte a nakrájejte kráječem na vejce.
Na kostičky nakrájenou slaninu osmažte v pánvi dokřupava, trvá to asi 10 minut. Po osmažení ji položte na papírové kuchyňské utěrky.
Ve výpeku ze slaniny osmažte kuřecí prsa vcelku ze všech stran dozlatova. Přesuňte je na prkýnko a nakrájejte na kostičky nebo natrhejte na kousky. Tuk z pánve přilijte k zálivce a prošlehejte ji.
Na talíře rozložte salátové listy, zakápněte trochou zálivky a navrch naaranžujte maso, vejce, nakrájená rajčata, avokádo a sýr. Přidejte slaninu, přelijte zbylou zálivkou a na závěr posypejte nadrobno nasekanou pažitkou. Podávejte s opečeným chlebem.
Tip!
Místo nivy můžete použít francouzský Roquefort.