Pivo léčí. Opravdu. Ale pokud chcete z léčivých účinků piva vytěžit maximum, ideální jsou jedna až dvě sklenice (třetinky) denně. Větším množstvím docílíte spíše opačného efektu.
Doplníte vlákninu
Pivo obsahuje vlákninu. Je totiž vyrobeno z fermentovaného sladového ječmene a pšenice, což jsou celá zrna plná této významné složky.
Vláknina se váže na tuk a působí jako přírodní čistička střev, chrání před kardiovaskulárními chorobami, a ještě podporuje hubnutí.
Zdravé ledviny
Chmel obsažený v pivě působí blahodárně na naše ledviny. Napomáhá tomu, aby se v nich neusazoval vápník, a díky tomu až o 40 procent snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů.
Silnější kosti
V pivu najdete také velké množství křemíku. A studiemi bylo zjištěno, že starší lidé, kteří pijí dvě sklenice piva denně, mají hustší kosti a méně trpí zlomeninami. Nejvíc křemíku má pivo světlé.
Pro dobré trávení
Blahodárně působí pivo na zažívací trakt zejména díky obsaženému oxidu uhličitému a hořkým látkám chmele, které napomáhají k prokrvení sliznic, stimulují tvorbu slin, žluči a trávicích šťáv. Pivo působí preventivně i proti vzniku žlučových kamenů.