– Potraviny, které budete mrazit, musí být čerstvé.
– Předvařené a tepelně upravené pokrmy musí být před mražením prudce zchlazené, zamezí se množení mikroorganismů.
– Mražené pokrmy označte vždy štítkem, na kterém bude datum mražení a druh potraviny.
– Na balení potravin používejte čistý alobal, mikrotenové sáčky, fólii nebo plastové dózy na potraviny. Nikdy nepoužívejte kovové, porcelánové, keramické a skleněné nádoby.
– Z igelitu vytlačte nebo vysajte veškerý vzduch a sáček vzduchotěsně uzavřete.
– Zeleninu a ovoce zmrazujeme v dávkách, které potřebujete na jedno použití, nebo tak, aby se jednotlivé dávky daly lehce oddělit.
– Do mrazáku rozhodně nepatří hlávkový salát, syrové brambory, křen vcelku, ředkvičky, syrová cibule, banány, kefír, syrová vejce ve skořápce, pudink nebo pokrmy se škrobovou moučkou.