Vejce a sýr, to je oblíbené duo. Šunka, červená rajčátka, zelený hrášek a avokádo z něj vytvoří ještě lepší a chuťově rafinovanou pochoutku.
Potřebujete:
✿ 4 vejce
✿ 100 g šunky nebo slaniny
✿ 50 g čedaru
✿ 4 cherry rajčátka
✿ ½ avokáda
✿ 1 lžíci hrášku z konzervy
✿ 1 lžíci másla
✿ sůl, pepř
✿ hrst polníčku nebo rukoly apod.
1. Avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčátka pokrájejte na čtvrtiny nebo na kousky. Šunku nebo slaninu nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte nebo nakrájejte také na kostičky.
2. Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou pánev a opečte v ní šunku nebo slaninu. Pak přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vejce jen velice pomalu zpevňovat.
3. Jakmile bude omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začne tuhnout, posypejte ji rajčátky, sýrem, hráškem a poklaďte plátky avokáda. Pak pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli dojít. Přehněte napůl, posypejte polníčkem a podávejte třeba s chlebem.