Suroviny na 8 porcí:
200 g hl. mouky
sůl 100 g másla
1 vejce máslo
polohrubá mouka na vymazání a vysypání
Na náplň:
2 cibule
100 g slaniny
50 g gorgonzoly olej
50 g pecorina
2 vejce
200 ml šlehačky
sůl
pepř
rajčata
bylinky
Postup:
Smíchejte mouku, sůl, máslo a propracujte. Vyšlehejte vejce s 2 lž. vody. Do drobenky nalijte směs a vypracujte těsto. Zabalte do fólie. Nakrájejte cibuli a slaninu. Sýry nastrouhejte. Vejce vyšlehejte se smetanou, solí a pepřem. Rajčata rozpulte, orestujte cibuli a slaninu.
Těsto vyválejte, dejte do formy a propíchejte. Přikryjte pečicím papírem a pečte 15 minut. Na korpus vyskládejte cibuli s pancettou, přidejte strouhané sýry, zalijte smetanou s vejci a rajčata, bylinkovou sůl, růžový pepř a bylinky.
Vložte do trouby a pečte 30 minut. Nechte lehce vychladnout a podávejte.