Suroviny:
800 g vykoštěných kuřecích stehen
1 lžíce směsi „tandoori masala“
1 lžička mletého římského kmínu
sůl
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
6 lžic bílého jogurtu
Na omáčku:
4 dl zeleninového základu
1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi
4 bobkové listy
1-2 kousky celé skořice
1-2 hvězdičky badyánu
2 tobolky celého kardamomu
2 lžíce pasty z česneku a zázvoru
1,5 dl drcených rajčat
1 dl smetany
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran. Hotové maso vkládáme do omáčky.