Suroviny:
2 lžíce přepuštěného másla 1 cibule 2 mrkve 2 stonky řapíkatého celeru 3 stroužky česneku 4 velké čerstvé hřiby 3 lžíce hladké mouky 3 velké brambory 1,5 litru vody 3 bobkové listy 1 lžička mletého kmínu 2 lžičky majoránky 1 špetka muškátového květu sůl a pepř 1 smítka čerstvého libečku
Postup: Ve hrnci necháme rozehřát máslo a dosklovata na něm orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přihodíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, řapíkatý celer na plátky a najemno nasekaný česnek a lehce zarestujeme.
Do hrnce přidáme na silnější plátky nakrájené houby, promícháme a necháme je lehce změknout za občasného míchání.
Směs zasypeme hladkou moukou, dobře promícháme a poté zalijeme horkou vodou z varné konvice. Rozmícháme a vsypeme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme bobkové listy, mletý kmín, majoránku, muškátový květ, sůl a pepř.
Na mírném ohni vaříme asi 15 minut do změknutí mrkve a brambor. Nakonec vmícháme nakrájený čerstvý libeček..