Suroviny na 4–5 porcí:
10–12 paprik
3–4 vejce
2 lžíce vařené rýže
500 g mletého masa
1 kelímek smetany ke šlehání
hotová jíška
200 g domácího rajčatového protlaku
2 lžíce cukru
1 plátek másla
0,3 l vody, sůl
Postup:
V míse smícháme mleté maso, 2 na kostičky nakrájené papriky, sůl, pepř, rýži a vejce. Touto směsí naplníme vydlabané papriky a přiklopíme je odříznutou stopkou. Naplněné papriky vložíme na pekáč a podlijeme vodou.
Zakryjeme, dáme do trouby a pečeme asi na 150–180 °C. Posledních 15 minut pečení, papriky odklopíme. Do hrnce vložíme máslo. Až se rozehřeje, přidáme cukr. Než směs zhnědne, přidáme rajčatové protlaky a vodu. Přiklopíme a necháme vařit.
Rozděláme si jíšku a vlijeme do hrnce. Opět necháme projít varem. Ke konci přidáme smetanu a provaříme. Plněné papriky podáváme s rýží nebo s knedlíkem.