Šťavnaté hovězí medailonky s lesními houbami a bylinkami podávejte třeba s opečenými brambory.
Suroviny na 2 porce – 2 hovězí medailonky ze svíčkové – 2 šalotky – 1 stroužek česneku – 1 lžíce másla – sůl, pepř – 150 g lesních hub – ½ lžičky tymiánu – 2 lžíce hořčice – 50 ml smetany – 50 ml hovězího vývaru – 1 lžíce petrželky – 1 lžíce worcesterové omáčky
Postup
1. Maso omyjte, osušte a důkladně osolte a opepřete. Máslo rozpusťte na pánvi a z každé strany maso osmahněte a dejte bokem.
2. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a tymián a opečte. Přidejte houby a orestujte je doměkka. Přidejte hořčici a smetanu a míchejte asi minutu. Přilijte vývar a míchejte další minutu. Nakonec přidejte worcesterovou omáčku a petrželku.
3. Maso přelijte omáčkou a servírujte.