Vždy vypadá úchvatně, pokud pořídíte alespoň tři druhy melounů. Snadno a rychle můžete připravit dvě varianty a věřte, odolat se jim nedá.
Ingredience: 1 meloun červený vodní bez pecek, 1 meloun Gallia, 1 cukrový meloun, hrstička mátových lístků
Varianta se sýrem: 150 g fety, 80 g černých oliv, ½ limetky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce jablečného octa, 2 špetky soli, 2 špetky mletého pepře
Postup: Dobře vychlazené melouny rozpulte a vydlabejte z nich speciální lžičkou malé kuličky.
Když dužinu dokonale vyberete, nožíkem dočistěte vnitřek kůry a máte mističky na salát. Opatrně kuličky v misce promíchejte s lístky máty.
Zhruba polovinou naplňte vydlabané melouny a druhou polovinu připravte s fetou nakrájenou na kostičky a rozpůlenými olivami.
Zálivku připravte z oleje, cukru, octa, vymačkané šťávy z limetky s trochou soli a pepře. Salát pak už jen přelijte zálivkou a hned podávejte..