Výtečné krémové rizoto, ve kterém vynikne výrazná chuť parmezánu a lesních hub.
Suroviny na 4 porce – 320 g rýže – 150 g másla – 50 ml olivového oleje – 1 šalotka – 60 g lesních sušených hub – 200 ml bílého vína – 1,5 l zeleninového vývaru – sůl – petrželka – parmezán
Postup
1. Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji osmažte pokrájenou šalotku. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte 200 ml horkého zeleninového vývaru.
2. Přidejte změklé houby a vše zalijte vínem. Za stálého míchání vařte a postupně přilévejte vývar, dokud se neodpaří a rýže nezměkne.
3. Do rizota přidejte lžičku másla a zamíchejte. Podávejte ozdobené petrželkou a parmezánem.