Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale vynikající.
Ingredience
3 mladé salátové okurky, 1 světlá paprika, 2 rajčata, 1 větší cibule, 500 g brambor, 2 stroužky česneku, 3 až 4 lžíce slunečnicového oleje, ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky sladké papriky, pepř a sůl podle chuti
Postup
Cibuli nakrájíme na půlkruhy, brambory oloupeme, nakrájíme na velmi tenké plátky a osmahneme je na oleji. Pak přidáme rajčata a papriku na kousky a na chvilku pánev přiklopíme.
Oloupeme okurky, nakrájíme je na kolečka a přidáme je do pánve krátce před tím, než budou brambory hotové. Přidáme prolisovaný česnek, koření a osolíme. Zelenina v ratatouille by měla být příjemně křupavá.