Máte pocit, že tento recept nemůže nijak zvlášť překvapit? Tak to se rozhodně mýlíte, jeho chuťová vyváženost vás určitě potěší.
Ingredience
1 hlava květáku, 400 g kuřecích prsou, 1 cibule, 2 vejce, 30 g másla, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 120 g sýru eidam, 150 ml smetany, pažitka, sůl, pepř
Postup
Květák rozdělaný na malé růžice uvaříme v osolené vodě. Uvařený scedíme, necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Nakrájíme kuřecí maso a orestujeme ho na pánvi na oleji s najemno nakrájenou cibulí.
Osolíme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a rovnoměrně rozvrstvíme květák, na něj naneseme osmahnuté maso s cibulkou. Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh, který přidáváme ke žloutkům rozkvedlaným v mléce s moukou a květák s masem zalijeme. Ještě než dáme péct, nadýchánek zasypeme sýrem a pečeme dozlatova.