Křehké tartaletky s vanilkovým krémem a ovocem nesmí chybět na žádné zahradní párty.
Suroviny na 10 kusů
Na těsto – 200 g hladké mouky – 30 g moučkového cukru – 1 vanilkový cukr – 200 g másla – 2 žloutky – špetka soli
Na náplň – 1 vanilkový cukr – 400 ml mléka – 150 g moučkového cukru – 5 žloutků – 50 g kukuřičného škrobu – ovoce na ozdobu
Postup
1. Z mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, špetky soli a nakrájeného másla udělejte drobenku. Zapracujte do ní žloutky a vytvořte hladké těsto. Dejte ho na 30 minut do lednice.
2. Těsto rozválejte, vykrojte z něj kolečka a těmi vyložte formičky. Pečte asi 15 minut při 180 °C.
3. Do kastrůlku nalijte mléko. Přidejte vanilkový a moučkový cukr a zahřejte. Přidejte žloutky se škrobem a míchejte dvě minuty.
4. Vychladlým krémem naplňte košíčky a ozdobte ovocem.