Dozlatova upečené vafle s našlehaným krémem z mascarpone a tvarohu si zamilují úplně všichni.
Suroviny 4 porce – 1,5 hrnku polohrubé mouky – 1 lžička prášku do pečiva – ½ lžičky jedlé sody – ½ lžičky soli – 5 lžic krupicového cukru – 50 ml oleje – 2 vejce – 150 ml podmáslí – 100 g borůvek – 3 lžíce skořicového cukru – 200 g mascarpone – 3 lžíce tvarohu – 4 lžíce moučkového cukru
Postup
1. Vejce ušlehejte s olejem a podmáslím. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Pak směsi spojte a prošlehejte.
2. Vaflovač rozehřejte a lehce potřete olejem. Vafle upečte dozlatova.
3. Mascarpone ušlehejte s tvarohem, moučkovým a skořicovým cukrem.
4. Na každou vafli dejte kopeček ochuceného mascarpone a borůvky, a podávejte.