Mezi osvědčené pivní recepty patří jednoznačně také pivní štrůdl, třeba s hruškami.
Ingredience
2 lžíce octa, 10 lžic piva, 2 žloutky, 250 g tuku, nejlépe Hera, 500 g hladké mouky Náplň: 6 hrušek, skořice, 1 vanilkový cukr, rozinky
Postup
Smícháme všechny ingredience na těsto a dobře je vypracujeme. Nelepící se těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočívat v chladničce. Pak ho rozdělíme na 2 díly a každý zvlášť vyválíme na co největší pláty. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Na plát jich dáme polovinu, zasypeme trochou vanilkového cukru a lehce skořicí. Štrůdl zavineme, uložíme ho na plech, který máme vymazaný trochou Hery a pečeme při 190 °C dorůžova.