Určitě byste našli ve svém okolí nějakého rybáře, který vám nabízel kapra, ale vy jste ho odmítli, protože vám moc nechutná. Až zkusíte náš recept, už ho nikdy neodmítnete.
Ingredience
1 vykuchaný kapr, 0,5 l světlého piva, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 stvoly řapíkatého celeru, 60 g másla, 1 lžíce hladké mouky, pepř, sůl
Postup
Kapra naporcujeme, dobře nasolíme, dáme do kastrolu, obložíme ho na silná kolečka nakrájenou cibulí, tenoučkými plátky česneku a zalijeme ho pivem. Přidáme ještě koření, máslo, překrojené stvoly celeru a dáme vařit. Zhruba po 20 minutách je kapr vařený.
Opatrně ho vyjmeme a překryjeme pokličkou, aby nevychladl, a rychle doděláme omáčku. Mouku rozmícháme v troše vody a vmícháme ji do rybího základu. Za stálého míchání omáčku přivedeme k mírnému probublávání.
Po 4 až 5 minutách máme téměř hotovo, jen je někdy ještě třeba omáčku dochutit. Kapra polijeme omáčkou, kterou pouze přecedíme přes husté sítko, a porci posypeme pažitkou.