Suroviny:
100g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřícího prášku
3 vejce
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň:
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru
300 g jahod
Postup: Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 200°C. V misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušleháme bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu všleháme cukr. Pak opatrně přimícháme žloutky a mouku se škrobem.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme na 8–10 minut péct. Zatímco se roláda peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímeme. Hned po upečení ještě horký plát překlopíme na utěrku, sundáme pečicí papír, srolujeme a nechám vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha.
Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji náplní a znovu zatočíme. Posypeme moučkovým cukrem..