Roštěná se nejčastěji připravuje takzvaně na vídeňský způsob.
Ingredience
800 g roštěné, 1 cibule světlá, 1 cibule červená, 2 lžičky rajského protlaku, 1 lžíce sádla, 25 g másla, 500 ml vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř
Postup
Roštěnku nakrájíme na 5 až 6 plátků, mírně je naklepeme, nařízneme okraje, nasolíme, opepříme a z obou stran lehce obalíme v mouce. V pánvi je osmažíme z obou stran. Teď dáme do pánve nadrobno nasekanou cibulku a orestujeme ji dohněda.
Přidáme rajský protlak, mouku, vyšleháme ji metličkou dohladka a opět krátce necháme probublávat. Roštěnky vrátíme do pánve a zalijeme vývarem, do kterého předtím vmícháme hořčici. Pánev přiklopíme a dusíme úplně doměkka.