Toto italské jídlo si zamilujete, a navíc zjistíte, že ho pokaždé můžete udělat trochu jinak.
Ingredience
1 balení lasagní, 500 g mletého hovězího masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 plechovka rajčat, ½ lžičky oregána, ½ lžičky bazalky, Bešamel: 60 g másla, 2 lžíce hl.
mouky, 400 ml mléka, muškátový oříšek, pepř, sůl, 150 g sýru na strouhání
Postup
Osmahneme cibuli a česnek nakrájený. Když cibule zezlátne, přidáme mleté maso. Necháme ho zatáhnout, osolíme, okořeníme a přidáme protlak. Obděláváme ho, dokud není hotové. Teď přidáme plechovku s rajčaty a krátce povaříme. Uděláme jíšku na másle.
Přidáme mléko, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a povaříme. Bešamel mícháme, než zhoustne. V zapékací míse vrstvíme: lasagne, masovou směs, bešamel, opět lasagne atd. Poslední by měla být směs přelitá bešamelem, který posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.