Pokrm, který ocení i gurmáni, doplňte o zajímavou omáčku a jistě pak budete sklízet jen samou chválu od všech strávníků.
Ingredience
1 svazek chřestu, olivový olej, 200 ml smetany, 50 g eidamu, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžička octa, 1 lžíce bílého vína, 3 vejce, sůl, pepř
Postup
Oloupaný a konců zbavený chřest nakrájíme a orestujeme na pánvičce. V kastrolu přivedeme k varu smetanu s vývarem. Přidáme mouku a metličkou dohladka vyšleháme přeliv, přidáme nastrouhaný sýr a krátce provaříme, na závěr dosolíme a přidáme pepř.
Zvlášť přivedeme k varu vodu s octem, vínem a solí. Do vody vložíme naběračku a do ní vyklepneme vejce, a každé vaříme zhruba 3 minuty. Teď už jen naaranžujeme na talíř a můžeme podávat.