Chcete-li dobře fungovat, a to jak po stránce fyzické, tak i mentální, je zcela nezbytné, abyste se naučila dobře se nasnídat.
Výsledky vědeckých studií po celém světě ukazují, že snídaně je spojena s lepší duševní výkonností.
Pokud vám paměť již dobře neslouží, snídaně je pro vás dvojnásobně důležitá.
Výzkumníci vystavili starší účastníky studie (61-79 let) testování paměti a sledovali, jak se jim dařilo po snídani, která obsahovala směs sacharidů, bílkovin a tuků anebo (nekalorické) placebo.
Již po 15 minutách po konzumaci snídaně se paměť zlepšovala u první skupiny. Nejsilnější prospěšný účinek na paměť vykazovaly při následném sledování sacharidy. Ve výživě dospělého člověka by měly na 1 g bílkovin a 1 g tuku připadat zhruba 4 g sacharidů.
Dopřát si je můžete například v podobě 50 g mléčné čokolády nebo 200 g švestek. Výzkum současně ukázal, že ti, kteří snídají, mívají lepší náladu.