Díky pomerančům získá dezert příjemnou oranžovou barvu a lehce citrusovou vůni.
Suroviny – 4 pomeranče – 150 ml oleje – 2 vejce – 150 g pískového cukru – 240 g hladké mouky – 1 balení prášku do pečiva – pomerančová kůra z jednoho pomeranče – moučkový cukr na posypání – tuk a hrubá mouka na plech
Postup
1. V míse vyšlehejte olej, cukr a pomerančovou kůru. Přimíchejte prášek do pečiva, vejce a po částech vmíchejte prosátou hladkou mouku.
2. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu a přilijte ji do těsta. Zbylé pomeranče oloupejte a nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta.
3. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 až 50 minut.
4. Vychladlý koláč pocukrujte a podávejte.