Kdo si rád zajde na čínu, jistě už ochutnal výbornou houbu nazvanou Jidášovo ucho. Jedná se o tradiční pochoutku asijské kuchyně, která se přidává nejenom do tepelně upravených pokrmů, ale i do zelných salátů a tradičních čínských polévek.
V Čín se tato houba používala nejen v kuchyni, ale i v léčitelství. Zpočátku na obklady při zánětech krku, později se z ní vyráběly krémy i proti vráskám. Staří Číňané oceňovali Jidášovo ucho i k léčení potíží se zažíváním a při bolestech břicha a žaludku.
Navíc umí regulovat vysoký krevní tlak, čistit krev a působit jako prevence proti kornatění cév. Obsahuje totiž množství minerálních látek, jako jsou vápník, draslík, fosfor, hořčík a sodík.
Všechny tyto látky výrazně pomáhají podporovat obranyschopnost těla a zlepšují kvalitu vlasů, nehtů a pleti.