Jeden z důležitých prvků moderní a zdravé kuchyně je využívání sezonních produktů při vaření. A jehněčí k této sezoně rozhodně patří.
Ingredience
800 g jehněčí maso (hřbet), 3 stroužky česneku (propasírovaný), 2 stroužky česneku, 1 lžička černého pepře, 2 snítky rozmarýnu a 1 lžička sušeného rozmarýnu, 500 ml vody, 1 kus masoxu, 50 g čerstvých bylinek (koriandr, máta, petržel nať), 200 g kuskusu, 1 lžíce vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 kus zeleninového bujonu, 1 lžíce másla, 1 lžička soli
Postup
Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do mřížky. Vetřeme sůl, pasírovaný česnek, pepř a rozmarýn. Zakryjeme alobalem a necháme dvě hodiny odležet v lednici. Rozehřejeme pánev, přilijeme olej. Marinované maso vložíme do pánve a opékáme 3 minuty z každé strany.
Přidáme máslo, stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Maso vložíme do připravené nádoby, zalijeme marinádou z pánve a dáme péct do trouby na 170 °C na 12 minut. Během pečení maso poléváme výpekem. Po upečení vypneme troubu a necháme maso dojít dalších 15minut.
Převaříme vodu se zeleninovým bujonem. Po provaření zalijeme kuskus a necháme 8 minut odstát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a bylinek.