Pokud k vám míří nečekaná návštěva, vsaďte na vynikající sladkou a bleskově hotovou buchtu.
Suroviny – 3 vejce – 150 g pískového cukru – 1 balení vanilkového cukru – 100 ml slunečnicového oleje – 100 ml vody – 300 g polohrubé mouky – 1 prášek do pečiva – 1 lžíce kakaa – 1 lžička instantní kávy – 1 lžíce rumu – 3 lžíce meruňkového džemu – mouka a tuk na formu
Postup
1. Žloutky ušlehejte s oběma cukry a olejem. Přilijte vodu, přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.
2. Těsto rozdělte na tři části. Do jedné vmíchejte kakao, kávu a rum, do druhé meruňkový džem, a poslední část nechte světlou.
3. Do vymazané a vysypané formy na chlebíček nalijte postupně všechna tři těsta a vidličkou těsto spirálovitě projeďte, aby se promísila.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35 minut.