Voňavé zapečené brambory se sýrem a směsí bylinek představují vynikající a zdravou večeři.
Suroviny na 4 porce – 12 nových brambor – 100 g čedaru – olivový olej – 2 lžíce nasekané petrželky – 6 snítek tymiánu – 2 snítky rozmarýnu – 3 snítky šalvěje – 4 stroužky česneku – sůl, pepř
Postup
1. Brambory dobře očistěte a překrojte. Vložte je spolu s nakrájeným česnekem do vroucí osolené vody a povařte asi 7 minut. Sceďte a nechte okapat.
2. V misce smíchejte nakrájené bylinky s 50 g nastrouhaného sýru. Povařené brambory v této směsi obalte a pak je zprudka opečte ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji.
3. Brambory přendejte do pekáčku, posypte je zbylým sýrem a pokapejte olivovým olejem. Pekáček přiklopte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Pak odkryjte a dopečte dozlatova.