Jemné tvarohovo-jogurtové řezy jsou jednoduché a hotové raz dva, ale chutnají výtečně.
Suroviny
Na těsto – 500 g měkkého tvarohu – 350 g bílého hustého tvarohu – 2 vejce – 7 lžic polohrubé mouky – 7 lžic pískového cukru – 5 lžic másla – 1 balení prášku do pečiva – tuk a mouka na plech
Na polevu – 180 ml zakysané smetany – 1 balení vanilkového cukru – 1 vejce – 4 lžíce domácího džemu
Postup
1. Tvaroh, jogurt, vejce a rozměklé máslo prošlehejte ručním šlehačem. Přidejte mouku, cukr a prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný vyšší plech a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200 ºC na 10 minut.
2. Přísady na polevu prošlehejte a pak směsí potřete koláč. Vraťte do trouby a pečte při 180 ºC dalších 35 minut.
3. Řezy podávejte ozdobené ovocem nebo se zmrzlinou.