Příprava: 1 hodina, Náročnost: 2, Cena: 80 Kč
K večeři si můžeme připravit lehké a chutné kuřecí rizoto.
Suroviny na 4 porce:
kuře bez prsou
1/2 středně velkého celeru
2 střední cibule
2 větší mrkve
olej, sůl, pepř
3 sáčky rýže
100 g sýr na posypání
4 kyselé okurky
Postup:
Kuře bez stehen dáme vařit, přidáme 1 cibuli v celku, 2 mrkve vcelku a polovinu středně velkého celeru nakrájeného na větší kusy (polovinu rozdělíme cca na 4 kusy). Osolíme, mírně opepříme a necháme vařit cca 40 minut.
Vyjmeme maso a zeleninu, vývar přecedíme a odstavíme na polévku (ještě se k němu vrátíme). A vše necháme vychladnout. Dáme si do čisté mírně osolené vody vařit 3 sáčky rýže.
Maso vykostíme a nakrájíme na drobno, cca 2 lžíce masa můžeme rovnou vhodit do odstavené polévky. Kůže použijeme jen v případě, že je máme rádi, jinak je již do žádného pokrmu nepřidáváme. Ze zeleniny nakrájíme na kostičky, použijeme 1 mrkev a 1 dílek celeru.
Maso na rizoto zlehka osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulkou, pak přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a vysypeme do směsi pytlíky s vařenou rýží. Zvolna promícháme a dochutíme dle vlastní chuti.
Na talíři každou porci ještě posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.